recpt på protein tårtan
Tårtbotten:
4 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
¼ dl bakpro
2 tsk backpulver
Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt dom övriga ingridienserna och blanda till en lite tjockare smet. Smöra och bröa en form i en bra storlek och häll smeten i och grädda i nedre delen av ugnen i 175 Grader i ca 30-35 min.
Tårtbottenen kan man dela i två delar. Vill man ha en hög tårta så gör man två tårtbottnar.
När du delat bottnarna och ska lägga i fyllningen blandar du lite fun light med lite vatten (stark saftsmack) och tar en sked och sprider ut det på tårtbottenen för att göra den saftigare.
Tips på fylningar:
Mosad banan som blandas med kesella + protein pulver
Färska bär blanat med kesella + proteinpulver
Färska bär + protein pulver
Tips på Dekoration
Grädde
Hårt vispad kesella med smack om man vill.
Fyll tårta med de som du själv vill! Och dekorera den med vad du själv vill. Bara din fantasi sätter gränserna för denna protein tårta !
Jag gjorde två tårtbottnar, ena rosa och andra med choklad smack.
Fyllningarna var 3 olika. banan med kesella, färska jordgubbar med kesella och jordgubbsprotein pulver samt rödavinbär/hallon/kokos med kesella och blåbärsprotein pulver. bara din fantasi kan sätta stopp för vad du vill ha i den!.